Breaking News
Home / Актуелности / БиХ / Бошњак Анис БРАНИ СРПСKУ ЦРKВУ након инцидента у Kоњицу, послао је јасну поруку “Хај ударите на мене, мишеви”

Бошњак Анис БРАНИ СРПСKУ ЦРKВУ након инцидента у Kоњицу, послао је јасну поруку “Хај ударите на мене, мишеви”

 

На дан Светог Стефана, у Kоњицу се десио вандалски чин на националној и вјерској основи, када је са јарбола на православној цркви Светог Василија Острошког скинута српска застава, а након “окупљања забринутих грађана”, јер их наводно “узнемирила”.
Након митинга једног дијела Бошњака испред цркве, дошла је и полиција, која је умјесто да заштити вјерски објекат, на крају дозволила скидање заставе са храма Светог Василија Великог, после чега су се окупљени разишли.

 

 

Малобројни Срби у Kоњицу послије овог инцидента изјавили су да су уплашени и узнемирени, с обзиром на трагичну прошлост овог града. Наиме, током Другог свјетског рата и Грађанског рата 1990-их локални Срби су били изложени масакру и терору, како од усташког режима, тако и у новије вријеме од званичних органа локалне полиције.
Једини који се јуче успротивио вандалском чину био је Анис Kосовац, Бошњак, али прије свега човјек, за кога је јавност чула када је прије неколико година саградио спомен капију у сјећање на убијене ђечаке, Петра и Павла Голубовића, који су заједно са родитељима стрељани 2.јула 1992.године и то од руке службених лица локалне полиције.

 

Kосовац је објавио своју фотографију управо испред поменуте православне цркве и честитао Божић комшијама православцима, уз поруку:

– Хај ударите на мене, мишеви!

Тада је против њега покренута права правцата харанга.

Почели су напади на друштвеним мрежама, највише на локалној Фејсбук групи “Kоњиц јуче, данас, сутра”, гђе му је чак пријећено и смрћу.
“Преклао би га од уха до уха”, гласио је један од коментара на овој Фејсбук групи.

“На којим си ти дрогама, дилера мијењај обавезно!”, гласио је други коментар.

 

 

На то им је Анис Kосовац узвратио на друштвеним мрежама, поручивши: “Јасно ми је да их има више од десетак којима смета застава српског народа на нашој цркви, али није се смјела скинути нипошто! Шта ће сада Бошњаци у Српској!?”

Анис се у сличној ситуацији, сам против многих, нашао и прије четири године, када је саградио споменик убијеним ђечацима, а том приликом је изјавио:

– Ја нећу да се уклопим у ту колотечину. Нећу да та ђеца, која су убијена, немају никакав траг, споменик. А свима другима који у томе виде проблем нека је на њихову срамоту, ако мисле да не треба да дигну спомен својим невино страдалим комшијама својим друге вјероисповијести – рекао је Kосовац.
Иначе, поред Kоњица се налази село Брадина, гђе је током Другог свјетског рата било једно од највећих српских стратишта у злогласној Независној Држави Хрватској, преноси Kурир.

 

/srpskainfo.com/

About admin

Check Also

Ђечака од седам година су стријељали два пута: Годишњица страдања породице Голубовић

  Ђечака од седам година су стријељали два пута: Годишњица страдања породице Голубовић Петар и …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *