Home / Актуелности / БиХ / Гујон: Наставља се кампања пружања правне помоћи Србима из ФБиХ

Гујон: Наставља се кампања пружања правне помоћи Србима из ФБиХ

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон изјавио је данас у Бањалуци да ће кампања за пружање правне помоћи Србима с имовином у ФБиХ бити настављена и нагласио да је до сада 10.000 српских породица покренуло правни поступак, чиме ће више од 57.000 хектара земље остати у њиховом власништву.

Он је посјетио бањалучку Канцеларију Одбора за заштиту права Срба у ФБиХ, поручивши да је право на имовину једно од основних људских права, те да ће зато Управа којом руководи наставити да подржава кампању информисања Срба прогнаних из Федерације о њиховим имовинским правима, саопштено је из Управе.

– Срби из ФБиХ имају имовинска права, своју земљу, њиве и шуме, али због усклађивања земљишних књига и катастра могу да остану без земље и да о томе не буду чак ни обавештени. Зато смо се ангажовали да допремо до прогнаних Срба широм света путем амбасада и конзулата, цркава, удружења грађана, медија и друштвених мрежа – рекао је Гујон.

Он је навео да кампању информисања прогнаних Срба кординисано уназад годину дана воде Управа Одбора за дијаспору и Србе у региону Скупштине Србије и војвођански Фонд за избјегла и расељена лица.

Гујон се данас састао и са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком.

Аутор: СРНА

 

About admin

Check Also

Гујон: Постоје правне могућности да се у ФБиХ сачува српска имовина

  Директор Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Арно Гујон позвао је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *