Home / Актуелности / БиХ / Извјештај против шест припадника Армије РБиХ због ратних злочина

Извјештај против шест припадника Армије РБиХ због ратних злочина


Полицијска управа Требиње доставила је Тужилаштву Босне и Херцеговине извјештај о почињеном кривичном ђелу против особа иницијала З. Б., Ј. О., Х. О., Е. K., М. П. и Ј. Х. због постојања основа сумње да су починили кривична ђела „Ратни злочин против цивилног становништва“ и „Ратни злочин против човјечности“.

 

„Пријављене особе се сумњиче да су као припадници Армије Републике Босне и Херцеговине, 18. септембра 1992. године, за вријеме оружаног сукоба у Босни и Херцеговини, кршили правила међународног хуманитарног права, првенствено одредбе Женевских конвенција, на подручју општине Гацко“, саопштено је из Полицијске управе Требиње.

 

У 2018. години Полицијска управа је Тужилаштву Босне и Херцеговине доставила седам извјештаја за почињена кривична ђела ратног злочина, против седам особа због постојања основа сумње да су починила наведена кривична ђела током 1992. године на територији општина Kоњиц и Чапљина, преноси телевизија „N1“.

About admin

Check Also

ПАРОХ KОЊИЧKИ МИЛАН БУЖАНИН ЈЕДАН ОД ПОЗИТИВНИХ НА KОРОНУ: Осјећам се добро, немам никакве симптоме, људи останите кући и поштујте правила

  Kоњички парох Милан Бужанин, један је од четворице Kоњичана код којих је данас потврђен …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *