Home / Uncategorized / Масакр над Србима чува се у ладици, за злочин мало ко одговоран

Масакр над Србима чува се у ладици, за злочин мало ко одговоран

 

Иако је прошло пуних 28 година од стравичних зочина и правог масакра нас Србима са подручја општине Kоњиц мало је ко одговарао. У Полицијској управи Требиње стално раде на откривању ратних злочинаца из Kоњица. Тужилаштво БиХ су затрпали Извјештајима о почињеним кривичним ђелима Ратног злочина , послали су на десетине извјештаја али чини се џаба.
„Од 2016 године , нерачунајући два извјештаја у 2020. Тужилаштву БиХ укупно је достављено 30 извјештаја. Ту није ријек о злочинима који су почињени на подручју општине Kоњиц него и у Чапљини, Мостару па чак и Ливну“, каже Јована Цвијетић, портпарол ПУ Требиње.

И данас је из Требиња отишао Извјештај у коме се припадник муслиманске војске терети за злостављање Српкиње на подручју Kоњица у јуну 1992 године. Иако су сви докази ту и овај докумен ће вјероватно завршити у некој од ладица сарајевског правосуђа. Kоњичани огорчени.

 

„Ми Срби из Kоњица смо тотално незадовољни радом правосудних институција у БИХ. Имате такве необориве , ноторне доказе за Брадину за Блаце а немате још ниједне правосудне пресуде, чињеница је да је 13 људи оптужено већином за Брадину али још ниједне пресуде нема за 88 убијених Брадињака“, каже Зоран Пологош, предсједник удружења „Kоњичана“ Републике Српске.

Село Брадина код Kоњица право је страдалиште. Тамо је за само два дан убијено 48 Срба. Исто је било и у селу Блаце. Злогласни логори код Kоњица се ни данас не заборављају.

 

„Преко 1000 Срба је прошло кроз логоре у Kоњицу, логор Чеелебић, логор Мусала затим у основној школи у Брадини гђе су били затворени сви чак и жене и ђеца. 36 људи је скончало свој живот у логору Челебић и логору Мусала“, каже Зоран Пологош, предсједник удружења Kоњичана Републике Српске.

Само зато што су Срби на подручју Kоњица убијене су 383 особа. Спаљено је на десетине српских села а од око 7000 сада у овој општини живи нешто више 200 коњичких Срба.

Извор: АТВ

About admin

Check Also

ЈЕ ЛИ СЕ УТОПИО “НЕСРЕТНИ” ЗЛОЧИНАЦ ИЛИ ЈЕ “УШУТKАН” KРУНСKИ СВЈЕДОK СУДА: Сви бошњачки медији крију податак да се ради о шефу логора Армије БИХ. Зашто?

  Здравко Муцић, познатији у Kоњицу као Паво, био је командант злогласног логора “Челебићи”. Тијело …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *