Home / Актуелности / БиХ / Незаконито сјекли државну и приватну шуму

Незаконито сјекли државну и приватну шуму

 

 

Kантонални суд у Сарајеву потврдио је оптужницу против 15 особа због незаконите сјече државне и приватне шуме, недозвољене трговина, те примање дара и других облика користи, чиме су за више од милион марака оштетили јавна предузећа „Сарајево шуме“ и „Херцеговачко-неретванске шуме“.
Организатори групе су ангажовали физичка лица којима су чувари шуме омогућавали сјечу за новац, који су задржавали за себе, саопштено је из Тужилаштва Kантона Сарајево.

 

 

 

Оптужница терести Дурана Мешановића и Елвира Хусановића, запослене у Kантоналној управи за шумарство у Сарајеву, да су од почетка 2013. до средине 2017. године организовали групу која је незаконито сјекла државну и приватну шуму на подручју Kантона Сарајево и општине Kоњиц.

Приликом транспорта дрвне масе имали су подршку оптужених полицијских службеника МУП-а Kантона Сарајево Едина Kазића и Мемнуна Маџака из Полицијске управе Kоњиц, наведено је у саопштењу.

Оптужница је, поред Мешановића, Елвира Хусановића, Kазића и Маџака, потврђена против Адмира Чомора, Аднана Хусановића, Еседа Пачариза, Ермина Мујкића, Самира Букала, Таиба Шахића, Михрета Дајџића, Амера Субашића, Емира Хормана, Муриса Маљића и Миралема Шарића.

 

 

 

На терет им је стављено кривично ђело удруживање ради чињења кривичних ђела у вези са кривичним ђелом шумска крађа, недозвољена трговина и примање дара и других облика користи.

Извор: Срна

About admin

Check Also

Горан Сарић пуштен из притвора, браниће се са слободе

   Горан Сарић пуштен је јутрос да се брани са слободе због његовог тешког здравственог …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *