Home / Актуелности / БиХ / Парох коњички Милан Бужанин побиједио корону

Парох коњички Милан Бужанин побиједио корону

 

Парох коњички Милан Бужанин, који је био заражен вирусом корона из кластера „Игман“, и званично је добио потврду да је оздравио од ове заразне болести и већ држи литургије и обилази вјернике.

„Већ сам почео да служим литургије, служио сам литургију и за Васкрс, а у овим благим данима сам почео обилазити и вјернике коњичког краја, углавном старе и немоћне којима су потребни и друштво и подршка, нарочито у ситуацији када им нико од њихових најдражих не може доћи у посјету“, каже отац Милан за „Независне“.

 

Он напомиње да је жеља за обиласком његових парохијана у Kоњицу, Јабланици, Прозору била једна од главних мисли које су му пролазиле кроз главу за вријеме болести и изолације, иако му је најтеже падала изолација од жене и ђеце.

Недавно су, осим поновљеног теста на коме је био негативан на ковид-19, добио и резултате другог тестирања, који су потврдили да је излијечен, након чега му је укинута самоизолација.

„Након посљедњег тестирања које је потврдило да сам негативан могао сам да излазим и радим без проблема. Држим се препорука епископа захумско-херцеговачког и приморског Димитрија, Светог синода, али и Хигијенско-епидемиолошке службе и вратио сам се свакодневним активностима“, наводи Бужанин.

Kаже да он није ни имао јаке симптоме, осим благо повишене температуре, па је пио што је могао више топлих напитака и витамин Ц, али је највише снаге црпио од бројних пријатеља и вјерника са којима је непрестано био на вези и од којих је свакодневно добијао поруке подршке.

Његови Kоњичани, расељени по свијету, али још сложни као да су у родном граду, бодрили су га са свих страна, а предсједник Удружења Kоњичана источне Херцеговине Зоран Пологош каже да су били пресрећни када им је јавио да је оздравио.

„Отац Милан је наш духовни отац, наш пријатељ и, слободно могу рећи, чувар наших старих огњишта, па смо се свакодневно молили за његово оздрављење и вјеровали да ће то тако и бити, јер његова доброта то заслужује“, каже Пологош.

Он, али и бројни Kоњичани који живе у Требињу, оцу Милану су се свакодневно јављали, а кад нису били с њим на вези, међусобно су размјењивали информације о свом свештенику који је увијек био с њима кад су им требале подршка и утјеха.
извор:Независне

 

About admin

Check Also

Додик: На Казанима, у Зеници, Коњицу… најбоље се види како се стварала БиХ по муслиманској мјери

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да је злочин који се догодио …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *