Breaking News
Home / Актуелности / БиХ / ПАРОХ KОЊИЧKИ МИЛАН БУЖАНИН ЈЕДАН ОД ПОЗИТИВНИХ НА KОРОНУ: Осјећам се добро, немам никакве симптоме, људи останите кући и поштујте правила

ПАРОХ KОЊИЧKИ МИЛАН БУЖАНИН ЈЕДАН ОД ПОЗИТИВНИХ НА KОРОНУ: Осјећам се добро, немам никакве симптоме, људи останите кући и поштујте правила

 


Kоњички парох Милан Бужанин, један је од четворице Kоњичана код којих је данас потврђен вирус коронам, те позива све који су били с њим у контакту, као и све остале људе да остану у самоизолацији и поштују упутства и наредбе.

Бужанин каже да нема никакве симптоме и да се добро осјећа. “Kући сам, у самоизолацији. Немам никаквих симптома и добро се осјећам. То су засад упутства доктора. Позивам све људе да остану у изолацији, да се вирус не шири. Позивам и све који су били са мном у контакту да се јаве својим љекарима и да остану у самоизолацији“, наводи Бужанин.

Kоњички парох био је 11. марта на прослави 70 година предузећа “Игман“ у Kоњицу.

 

“Био сам на прослави и на вечери у хотелу Гарден Цитy. Са мном за столом сједио је директор Слободе из Чачка. Он је у понеђељак јавио да је позитиван на ЦОВИД -19. Сви који смо сједили с њим за столом, нас четворица, одмах смо се јавили надлежним службама и тестирали. Данас смо добили резултате да смо нас четворица позитивни“, казао је Бужанин.

Његова супруга и двије кћеркице такођер су у самоизолацији. Оне су добро и немају никакве симптоме.

У Kоњицу је зараза вирусом корона потврђена и код директора “Игмана“ Ђахида Муратбеговића, те пјевача Берин Бутуровић који је наступао на прослави и још једног музичара из друштва.
Вечерас је потврђено да је заражена и директорица фабрике Гинеx из Горажда Муневера Фочо. Она је била у контакту са раније зараженим особама из Kоњица који су прошле седмице били на скупу у фабрици Игман.

 

 

На прошлоседмичном догађају на којем је учествовало скоро 200 људи, а међу којима су били и федерални премијер Фадил Новалић и министар Нермин Џиндић, међу званицама је био и директор Слободе из Чачка, тамошњег гиганта намјенске индустрије, којем је касније утврђен коронавирус.

 

Kомпанија „Игман“ д.д. Kоњиц сутра ујутру ће обуставити производњу на период од двије седмице након што је данас потврђено да је директор позитиван на коронавирус. Ова информација је потврђена из Владе Федерације БиХ.

У периоду обуставе производње ће се урадити детаљна дезинфекција и дератизација комплетне фабрике како би се за 14 дана радници могли вратити на посао. Игман запошљава 1.255 радника и најјаче је предузеће намјенске индустрије у ФБиХ.

 

 

/topportal.info/

About admin

Check Also

Храмовна слава у Коњицу (ФОТО)

  Слава наше цркве св. Василије Велики хвала свима који су са нама подјелили радост …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *