Home / Актуелности / Република Српска / Удружење књижевника Српске богатије за два нова члана, Јовa Вучковића и Драгана Глоговца

Удружење књижевника Српске богатије за два нова члана, Јовa Вучковића и Драгана Глоговца

Херцеговина је расадник талената писане ријечи за које се очекује да ће се на најбољи начин одужити великом пјеснику Јовану Дућичу, речено је вечерас на књижевној вечери у Требињу.
Вече је организовано поводом представљања књижевника Јове Вучковића из Требиња и Драгана Глоговца из Вишеграда, који су нови чланови Удружења књижевника Републике Српске – Подружнице Требиње.Предсједник требињске подружнице Радослав Милошевић рекао је да су Вучковић и Глоговац аутори какве треба призивати у друштво професионалних писаца.

 

 

Он је подсјетио да је Српска академија наука и уметности ову годину прогласила годином Јована Дучића, поводом 150 година од рођења великог писца.

“Има младих писаца у Требињу и Херцеговини, што би и Дучић пожелио и надам се да ће се младе генерације одужити на прави начин како би и он то хтио”, рекао је Милошевић новинарима.

Он је напоменуо да се ово књижевно вече одржава и поводом мјесеца октобра, који је мјесец књиге.

Глоговац, прозни писац који има пет објављених романа, рекао је да ће квалитетна књижевна дјела увијек доћи до изражаја и “изаћи на површину”.

Он је истакао да у ери свеопште технологизације, књига ипак опстаје и преживљава и да је још најбољи човјеков пријатељ.

Књижевно вече одржано је у Народној библиотеци Требиње у организацији те библиотеке и Удружења књижевника Републике Српске – Подружнице Требиње.

Срна

 

About admin

Check Also

Новогодишња честитка посјетиоцима портала Срби из Kоњица

  Свим посјетиоцима нашег портала желимо Срећну Нову 2022. годину! Надамо се да смо оправдали …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *