Home / Актуелности / Република Српска / У требињском Саборном храму хиротонија и устоличење новог владике Димитрија

У требињском Саборном храму хиротонија и устоличење новог владике Димитрија


У Саборном храму Светог преображења господњег у Требињу је почела јутарња служба, која претходи Свечаној хиротонији и устоличењу новоизабраног епископа захумско херцеговачког и приморског Димитрија, коју ће, уз саслужење епископа и митрополита Српске православне цркве, обавити партијарх српски Иринеј.

Хиљаде вјерника преплавило је и унутрашњост и порту Саборног храма, али и Градски парк у Требињу, па су, због немогућности да сви виде чин хиротоније, испред храма постављена два велика видео бима за вјернике који нису могли стати у унутрашњост храма, који је препун још од раних јутарњих часова.

Синоћ, уочи данашњег хиротонисања и устоличење, у Саборном су храму митрополити и епископи Српске православне цркве, на челу са патријархом Иринејом, служили Вечерње богослужење са чином наречења, на коме је владика Григорије, који је из Њемачке дошао у Требиње због овог свечаног чина, позвао све вјернике на овај велики догађај.

“Велики је ово догађај и велики празник, на коме ћемо цијелог јутра И током цијеле службе призивати Духа Светога и добити новог владику – оца Димитрија кога сви овдје добро познајете”, рекао је владика Григорије.

Свечана хиротонија и устоличење заказани су за 9 часова.

About admin

Check Also

Kоњиц: Освештање обновљене цркве у Борцима посвећене убијеним дјечацима Петру и Павлу

  У петак, на Петровдан, у селу Борци, општина Kоњиц, биће освештана обновљена црква Светих …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *