Home / Актуелности / Република Српска / Kомпанија Хигра обиљежила јубилеј са више од 100 изграђених објеката

Kомпанија Хигра обиљежила јубилеј са више од 100 изграђених објеката


Угледна компанија Хигра д.о.о. Бијељина за извођење грађевинских радова, пројектовање и инжењеринг, иза које је 25 година успјешног пословања, у 2020. реализује капитални пројекат наводњавања вриједан 8,7 милиона KМ.

Ради се о пројекту наводњавања на 700 хектара пољопривредног земљишта у Батковићу код Бијељине, са реконструкцијом доводног канала дужине 12,5 км.

 

Према ријечима Драгана Сарића, директора компаније Хигра д.о.о. Бијелина, у овој години очекује их реализација и других пројеката у области третмана отпадних вода и изградње канализације, за које су дали понуде.

 

 

Изградња канализације у Бијељини 40 милиона KМ

“Можемо рећи да је главни мото наше компаније ‘квалитетом до успјеха’, јер радимо стручно и савјесно у складу са највишим професионалним стандардима. Одликује нас одговоран и професионалан приступ сваком пројекту, а изведени радови морају бити урађени у року. Најбоље препоруке имамо од бројних клијената, који су користили наше услуге“, истакнуо је Сарић.

Иза компаније Хигра је више од 100 изграђених објеката у њиховој дугогодишњој успјешној пословној пракси, међу којима су најзначајнији изградња канализационог система за град Бијељина и постројења за пречишћавање отпадних вода у Бијељини, као и изградња фабрике за пречишћавање воде ријеке Саве у воду за пиће, капацитета 330 л/с за потребе Дистрикта Брчко.

 

 

„Сви радови на изградњи канализације у Бијељини, које је извела Хигра д.о.о. , износе више од 40 милиона KМ. Такођер, издвојио бих још неке од значајнијих пројеката које имају наш ‘потпис’, а то је изградња главних колектора и постројења за пречишћавање отпадних вода у Билећи, изградња филтер станице за потребе фабрике Целеx у Бањалуци, превођење вода рјеке Дрине у Саву кроз град Бијељину, затим изградња система за наводњавање у Бијељини за ПД Семберију, за Црњелово, Батковић, Пелагићево и цијелу општину Братунац“, нагласио је Сарић.

У 2019. години компанија Хигра д.о.о. је реализовала изградњу канализационог система за град Бијељину, изградњу главног колектора на Сокоцу, те изградњу система за наводњавање пољопривредних површина у Црњелову у Бијељини.

„Изградња канализације у Бијељини по посљедњем уговору, реализованом у 2018. и у 2019. износила је 12,3 милона KМ, изградња главног колектора на Сокоцу 1,24 милиона KМ, изградња система за наводњавање пољопривредних површина у Црњелову на 500 хекатара са водозахватом, пумпном станицом и комплетном опремом, те трафостаницом је 4.43 милиона KМ“, тврди Сарић.

 


Приход Хигре 8,3 милиона KМ у 2019.

Захваљујући овим успјешно реализованим пројектима, приход компаније Хигра д.о.о. остварен у 2019. години износио је 8,3 милиона KМ, а добит око 3 милиона KМ.

„У 2020. години очекујемо да ћемо остварити приход за 5% већи од прихода оствареног у 2019., али не очекујемо повећање добити. Сматрамо да пандемија коронавируса неће значајније утицати на пословање Хигре у 2020.“, истакнуо је Сарић.

 

Kомпанија Хигра д.о.о. је основана у децембру 1995. у Бијељини као друштво са ограниченом одговорношћу за извођење грађевинских радова, пројектовање и инжењеринг.

Основна ђелатност предузећа је: извођење хидрограђевинских објеката и објеката нискоградње за шта посједују лиценце издате од Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске, те Брчко Дистрикта, као и Цертификат ИСО 9001- 2015.

Хигра д.о.о. има 66 упослених и располаже са 45 властитих већих машина.

„Пословна стратегија предузећа је дугорочно позиционирање на тржишту у области грађења сложенијих хидротехничких објеката. У том смислу фирма је оспособљена да се прилагоди тржишту и развија организацију обзиром на натјецање са конкуренцијом и све присутнијој напетости тржишта. Стратешки циљ је прилагодити се остварењу свеукупног пословања“, рекао је Сарић.

Пише: Ирена ВАСИЋ – ДОБРИЋ

/poslovnenovine.ba/

About admin

Check Also

Тражећи посао у струци створила “ТОРТУ И ПО”

„Нема ниста љепше од осмијеха ђетета које остане без даха када угледа своју рођенданску торту“, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *