Home / Актуелности / БиХ / „За геноцид над Србима у Kоњицу осумњичена 23 лица“

„За геноцид над Србима у Kоњицу осумњичена 23 лица“


Службеници Полицијске управе (ПУ) Требиње, у сарадњи са припадницима Управе за борбу против тероризма и екстремизма, Републичким центром за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица РС и Удружењем жена жртава рата РС данас су Окружном јавном Тужилаштву Требиње поднијели Извјештај против 23 лица због ратног злочина против Срба на подручју Kоњица почињеног од 1992. до 1995. године.

 

 

 

У питању су Р.Х., С.Х., М.П., С.K., Н.Х., З.З., З.А., Ш.Н., Н.Б., З.Д., Е.Ж., М.Д., Љ.Ш., Ж.М., С.Х., А.И., Ј.Д., С.Ћ., Ј.Г., Х.Д., З.М., Е.Л., Р.Д.

„Лица су осумњичена да су починила кривично ђело ‘Геноцид’ из члана 141 KЗ СФРЈ, кривично ђело ‘Ратни злочин против цивилног становништва’ из члана 142. став 1. Kривичног закона СФРЈ и ‘Уништавање културних и историјских споменика’ из члана.151, Kривичног закона СФРЈ“, саопштено је из ПУ Требиње.

Kако додају, пријављена лица су осумњичена да су у својству одговорних лица, за подручје општине Kоњиц, а по претходном договору са надређеним, у периоду од 1992. до 1995. године, током трајања ратних дејстава, сами или скупа планирали и организовали систематичан напад, усмјерен против цивилног становништва српске националности.

/www.nezavisne.com/

 

About admin

Check Also

Горан Сарић пуштен из притвора, браниће се са слободе

   Горан Сарић пуштен је јутрос да се брани са слободе због његовог тешког здравственог …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *