Home / Aktuelnosti / BiH / Tužilaštvu BiH dostavljen izveštaj protiv osobe osumnjičene za ratne zločine nad Srbima u Konjicu

Tužilaštvu BiH dostavljen izveštaj protiv osobe osumnjičene za ratne zločine nad Srbima u Konjicu

Policijska uprava /PU/ Trebinje dostavila je Tužilaštvu BiH izveštaj protiv osobe čiji su inicijali O.N. zbog počinjenog ratnog zločina nad srpskim stanovništvom na području opštine Konjic, saopšteno je iz ove uprave.

U saopštenju se navodi da ova osoba nije poštovala odredbe ženevskih konvencija, te ističe da je ovo drugi dostavljeni izeštaj od početka godine za počinjeni ratni zločin.

 

Prema nezvaničnim saznanjima, O.N. je bošnjačke nacionalnosti, a osumnjičen je da je 2. juna 1992. godine učestvovao u protivpravnom hapšenju tri osobe srpske nacionalnosti, koje je odveo u nepoznatom pravcu i čiji posmrtni ostaci ni do danas nisu pronađeni.

On je osumnjičen da je kao pripadnik takozvane Armije BiH učestvovao u napadu, pljačkanju i paljenju sela Blaca, opština Konjic, kada je ubijeno najmanje 16 meštana Srba iz porodice Kuljanin, Kilibarda i Golubović.

 

Policijska uprava Trebinje je u 2017. godini dostavila 11 izveštaja Tužilaštvu BiH protiv 16 osoba za počinjena 22 krivičnih dela ratnog zločina na području Mostara, Konjica i Livna tokom 1992. godine.

srna/blic

About admin

Check Also

Пологош: Силајџић знао за злочине у логорима у Коњицу

Предсједник Удружења Коњичана Републике Српске Зоран Пологош изјавио је да је Харис Силајџић обилазио логоре …

One comment

  1. Sto se Dzumhur Jasna ne stavi na listu sa onima koji su zlo radili. Zna se da je odvela srpske civile iz okoline Konjica pod izgovorm da ih vodi na razmjenu pa ih smjestila u logor Trnovo gdje su ostali do oktobra 1994.To se moze provjeriti u spisku zatvorenika
    u logoru Trnovo.Pitajte porodice zarobljenika sta je trazila da bi navodno razmjenila te mucenike iz logora.Zasto se to malo ne ispita?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *