Home / Udruženja Konjičana / Udruženje Konjičana Republike Srpske / Udruženje Konjičana Republike Srpske : Obaviještenje građanima o implementaciji Projekta registracije nekretnina

Udruženje Konjičana Republike Srpske : Obaviještenje građanima o implementaciji Projekta registracije nekretnina

Poštovani raseljeni i izbjegli Srbi iz Konjica i Federacije BiH,
obavještavamo vas da je u pojedinim opštinama Federacije BiH u toku Projekat registracije nekretnina.
Tim projektom vrši se usklađivanje podataka između zemljišnih knjiga i katastra odnosno uspostavlja se nova jedinstvena Zemljišne knjiga i to je i glavni cilj projekta.
Opštinski sudovi najavljuju uspostavu i zamjenu zemljišne knjige za katastarsku opštinu, a svi vlasnici i druga zainteresovana lica koja polažu pravo na nekretnine (nasljednici, ako nije proveden ostavinski postupak) trebaju prijaviti svoju imovinu u roku od 60 dana (lično, mail, poštom), a taj se rok može produžiti za najmanje još 90 dana.

Opštinski sud u Konjicu nije još najavio uspostavu i zamjenu zemljišne knjige i o tome će te biti blagovremeno informisani putem medija u BiH (najmanje dva dnevna lista, radio i TV), a prvestveno putem ove stranice srbiizkonjica.
Posebno apelujemo da sa maksimalnom pažnjom pristupimo ovom prijavljivanju imovine, koje je besplatno, kako ne bi smo morali to svoje pravo na imovinu dokazivati sudskim putem i izlagati se velikim i nepotrebnim troškovima.
Napominjemo, da se problemi mogu pojaviti u selima Bijela i Blace jer su zemljišne knjige u ratu uništene.
Sve neriješive probleme prijavite Udruženju Konjičana Republike Srpske, da zajedno sagledamo na koji način da ih riješimo.

About admin

Check Also

26 ГОДИНА ОД СТРАДАЊА 13 СРПСКИХ ЛОГОРАША У СПОРТСКОЈ ДВОРАНИ У КОЊИЦУ

26 ГОДИНА ОД СТРАДАЊА 13 СРПСКИХ ЛОГОРАША У СПОРТСКОЈ ДВОРАНИ У КОЊИЦУ ОД ХРВАТСКО МУСЛИМАНСКЕ …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *