Breaking News
Home / Актуелности / БиХ / Vaskrs u Konjicu

Vaskrs u Konjicu

Kao i pretdhodnih godina, u kojima smo sa naročitom radošću iščekivali i proslavljali svespasonosni Praznik Vaskrsenja Hristovog, u Konjicu je i ovog 2017.-og ljeta Gospodnjeg dočekana i svečano proslavljena Pasha Gospodnja.

Broj vjernih povećao se naročito tokom Strasne sedmice, i služenja potresnih bogosluženja kroz koja se prisjećamo i opet živo doživljavamo sve ono što je naš Spasitelj prošao i doživio radi nas i radi našeg spasenja, a svoj vrhunac je taj broj dostigao na sam Praznik Vaskrsenja. Na Veliki Četvrtak služili smo bdenije sa čitanjem 12 Jevanđelja, a na Veliki Petak večernje bogosluženje sa iznošenjem plaštanice na cjelivanje i poklanjanje vjernima.

Hram je bio mali da na Vaskrs ujuto primi sve one koji su došli da uzmu učešća u proslavi svespasonosnog Vaskrsenja Hristovog. Pričešćeno je mnoštvo vjernih kojima su potom podjeljena i vaskršnja jaja. Radost, koja može na taj način samo da potekne od Praznika, razlila se u dušama ljudi, u pjesmi te međusobnom čestitanju, bratskom cjelivu te tucanju vaskršnjim jajima, Pasha Gospodnja je nastavila dalje da se praznuje u svim domovima vjernih.

Na Vaskršnji ponedeljak služili smo Svetu Liturgiji u Hramu Sv.Proroka Zaharija i pravedne Jelisavete u Jablanici.

HRISTOS VASKRSE! – VAISTINU VASKRSE!

 

 

eparhija-zahumskohercegovacka.com

About admin

Check Also

Премијерно приказивање филма „Пут Срба са Неретве“ сутра у Банском двору (ФОТО/ВИДЕО)

Значајан пројекат за културу сјећања, филм аутора Стевана Салатића „Пут Срба са Неретве“ биће премијерно …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *