Home / Актуелности / БиХ / Бесплатна правна помоћ Србима из ФБиХ – контакт телефони

Бесплатна правна помоћ Србима из ФБиХ – контакт телефони

Избјегла и расељена лица који имају имовину у Федерацији БиХ могу да се јаве у неку од канцеларија за пружање бесплатне правне помоћи Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове.

Већина Срба, који су прије рата живјели у Федерацији, немају довољно информација о процесу хармонизације земљишњих књига, због чега су многи већ остали без своје имовине. Позиви за књижење објављују се искључиво у Службеном гласнику и једном дневном листу, а свима који се не јаве у року од 60 дана, имовина се одузима и књижи на Федерацију БиХ, без власника.

 

 

С тога је Влада Српске дала сагласност за закључивање Протокола о сарадњи између Републичког секретаријата за расељена лица и миграције и Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове за 2019. годину, којим је регулисано пружање стручне помоћи избјеглим и расељеним лицима у поступку успоставе или замјене земљишне књиге на територији Федерације БиХ.

Тако се сви грађани могу јавити у неку од канцеларија у оквиру подручних јединица РУГИПП-а у Бањалуци, Бијељини, Зворнику, Источном Новом Сарајеву, Мркоњић Граду и Невесињу.

Објављујемо и бројеве телефона канцеларија:

 

 

 

 

Извор: РТРС

About admin

Check Also

Допуњен извјештај за ратни злочин над Србима у Kоњицу

    Тужилаштву БиХ данас је достављена допуна извјештаја против лица чији су иницијали И.Х. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *