Home / Актуелности / БиХ / Канцеларије за помоћ о имовини у ФБиХ раде од понедјељка

Канцеларије за помоћ о имовини у ФБиХ раде од понедјељка

Директор Републичке управе за имовинско-правне послове Босиљка Предраговић изјавила је да ће избјегла и расељена лица, која имају имовину у Федерацији БиХ, од сутра моћи да се обрате канцеларијама у шест општина и градова ради заштите својих имовинских права.

– Заинтересована лица, са циљем заштите својих имовинских права, могу затражити стручну помоћ од понедјељка 28. маја. РУГИП је обезбиједио шест канцеларија у Бијељини, Зворнику, Невесињу, Источном Новом Сарајеву, Мркоњић Граду и додатно бањалучку канцеларију, као мјесто координације рада свих канцеларија – рекла је Предраговићева.

Она је подсјетила да је Протокол о сарадњи између РУГИП-а и Министарства за избјеглице и расељена лица Републике Српске потписан 24. априла.

 

– Протоколом је уређена техничка сарадња о питању пружања стручне помоћи избјеглим и расељеним лицима у поступку успостављања или замјене земљишне књиге на територији ФБиХ, који имају интерес да заштите своја власничка права у поступцима који се тренутно воде у ФБиХ, а по Закону о земљишним књигама ФБиХ – појаснила је она.

Предраговићева је напоменула да је Министарство ангажовало шест лица правне струке и шест административних сарадника, којима ће се обраћати сва лица која имају своје интересе у поступцима пред надлежним органима ФБиХ.

 

Уз подршку стручних лица из РУГИП-а, у току је обука ангажованих правника за пружање правне помоћи избјеглим и расељеним лицима који имају некретнине у ФБиХ, како би остварили своја права у процесу успостављања или замјене земљишне књиге у ФБиХ.

Аутор: СРНА

Списак канцеларија за пружање стручне правне помоћи за регистрацију непокретности у ФБИХ:

About admin

Check Also

Света Литургија у насељу Брадина код Коњица (ФОТО)

У суботу 25. маја. 2019.г., у насељу Брадина код Коњица, поводом  двадесетседме годишњице од страдања …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *