Breaking News
Home / Православље / Црква / Никада не губите наду: Жеља замишљена на Крстовдан је јача од свега

Никада не губите наду: Жеља замишљена на Крстовдан је јача од свега

 

Иако је у црквеном календару обиљежен црним словом, Крстовдан се поштује и празнује веома побожно, са строгим постом који подразумијева суву храну и воду, али и са искреном молитвом.

 

 

 

Овим ригорозним постом на води и хљебу, тијело се припрема за испијање богојављенске водице која се узима у храму, сутрадан на Богојављење.

Ноћ између Крстовдана и Богојављења сматра се најмагичнијом од свих. Хришћани вјерују да се управо ове ноћи небо отвара, а Бог слуша наше молитве. Стога будите пажљиви шта тражите и на који начин то радите.

Добро размислите колико вам је важно то што тражите, а онда са пуном вјером, у поноћ, подигните главу ка небу и у себи изговорите своју жељу.

Постоји једно правило које каже да прије него што зажелите жељу треба да себи поставите једно питање:

Да ли ће ми ова жеља бити важна за 5 година? Ако је одговор ДА, онда је изговорите баш ове ноћи.

Зашто Бог испуњава само поједине жеље?

Бог ипак види ширу слику. Ако вам у моменту није испунио жељу, то значи да та жеља није ни била добра за вас. Једина нада која вам је потребна је очекивање да се све догађа за добро, а не за зло у вашем животу, кажу свештеници.

Можете очекивати добро без обзира на исход. Очекивати добро значи вјеровати да је Бог добар и да Бог никада не гријеши, то је разлог зашто нас нада никада неће разочарати на крају.

Најбољи начин живљења живота је да живите као мало дијете, без бриге и очекивања.

 

 

 

Само радите оно што вам доноси радост и изражавајте себе без страха у сваком тренутку. У потпуности прихватите себе и оно што се догађа без просуђивања.

Кад немате никаквих очекивања, ви препуштате исход Господу. Увијек можете добити много више када немате очекивања, јер је Бог у стању да учини више од свега што можете и замислити.

– Шта год да намјераваш, ослушни савјет неба. Све што ткаш, везуј конце за небо – рекао је свети владика Николај, преноси Стил.

 

/www.glassrpske.com/

About admin

Check Also

Коњиц: Засметала застава Републике Српске на православној цркви (ВИДЕО)

  На Дан Републике Српске у Коњицу на православној цркви Светог Василија Великог застава Републике …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *