Home / ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВИ И НЕ ПОНОВИ / Пологош: Силајџић знао за злочине у логорима у Коњицу

Пологош: Силајџић знао за злочине у логорима у Коњицу

Предсједник Удружења Коњичана Републике Српске Зоран Пологош изјавио је да је Харис Силајџић обилазио логоре за Србе у Коњицу и добро знао шта се тамо дешава.

– Овдје је све јасно. Харис Силајџић и Алија Изетбеговић су, према свједочењима многих логораша, не само знали за логоре и злочине, него и потписивали одлуке о оснивању тих логора. Обилазили су их – рекао је Пологош за Глас Српске.

Он је истакао да је доказ да је Силајџић све знао и то што је потисао наредбу о размјени преосталих затвореника 6. октобра 1994. године када је размијењено 166 српских логораша.

Пологош сматра да има довољно необоривих доказа, те да је на потезу Тужилаштво БиХ.

– Ми генерално немамо повјерење у правосуђе БиХ, али ево Тужилаштво БиХ је на испиту и видјећемо шта ће учинити – додао је Пологош.

Пологош, који је почетком рата избјегао из Коњица, каже да је тамо почињен страховит злочин, поготово у селима Брадина и Доње Село, гдје је српски народ потпуно нестао.

Десимир Мркајић, који је прије рата живио у Брадини, у логору Челебићи је провео 28 мјесеци и пет дана. Он каже да је кроз тај логор прошло око 700 људи, међу којима је било жена и дјеце.

 

Аутор: СРНА

About admin

Check Also

VIII  Хуманитарно вече у организацији Удружења Коњичана Републике Српске

    Позивамо Вас да својим присуством увеличате VIII (осмо) Хуманитарно вече Коњичана које ће …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *