Home / Актуелности / БиХ / Суђење за злочине код Kоњица почиње наредне седмице

Суђење за злочине код Kоњица почиње наредне седмице

 

Пред Судом Босне и Херцеговине идућег седмице почиње суђење Агану Рамићу, оптуженом за злочине почињене над српским цивилним становништвом на подручју Kоњица. Државни суд је у фебруару 2018. године поступак против Агана Рамића, због његове недоступности, издвојио у односу на Есада Рамића и остале.

 

Првобитном оптужницом он се терети – скупа са Есадом Рамићем, Омером Борићем, Шефиком Никшићем, Аднаном Аликадићем, Митком Пиркићем, Реџом Балићем, Хамедом Лукомирком, Сафаудином Ћосићем, Мухамедом Цакићем, Исметом Хебибовићем, Енесом Јахићем, Сенадином Ћибом, Жељком Шимуновићем те Зденком Грбавцем, чији је предмет такођер издвојен – за злочине над српским цивилним становништвом на подручју Kоњица почињене у периоду од маја 1992. до маја 1993. године.

На рочишту које је одржано у децембру прошле године, на којем је Тужилаштво БиХ затражило спајање предмета, речено је да се Аган Рамић терети по једној точки оптужнице за догађај у коњичком селу Брђани. Суд је наложио да Тужилаштво достави прецизирану оптужницу у односу на њега.

Тужилаштво БиХ

About admin

Check Also

Обиљежен дан страдања Срба из Kоњица

ГАЦKО, KОЊИЦ – Срби из Kоњица, који су током протеклог рата избјегли на простор источне …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *