Home / Aktuelnosti / Dijaspora / ĆEĆEZEVOJ SAKUPLjENO 110.000 KM ZA TRANSPLATACIJU BUBREGA

ĆEĆEZEVOJ SAKUPLjENO 110.000 KM ZA TRANSPLATACIJU BUBREGA

VIŠEGRAD – Doskora u život razočarana, obeshrabrena i bez nade za ozdravljenje i bolju budućnost Milijana Ćećez iz Višegrada , teški bolesnik, čiji su bubrezi otkazali sve funkcije, ovih dana veselo korača gradom sa vjerom da će njenim mukama uskoro doći kraj.

Zahvaljujuću onima koji imaju i žele da pomognu drugima u nevolji Milijani je u humanitarnoj akciji sakupljeno skoro nezamislivih 110.000 KM koliko je potrebno za transplataciju bubrega.

Milijana Ćećez
„Srećna sam što su mi dobri ljudi u tako kratkom roku iskupili toliko novca koliko je potrebno za operaciju u Tulonu u Francuskoj. Imam osjećaj da sam već operisana i da mogu normalno da nastavim život“, kaže Milijana.

Početak akcije prikupljanja pomoći inicirao je načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević, da bi, zahvaljujući medijskoj podršci ona sa lokalnog stigla i na svjetski nivo.

„ Pomogla mi je BN televizija koja je uradila o meni prilog u Višegradu a njihov dopisnik je o akciji izvještavao i iz Čikaga i baš su se angažovali na tome da akcija uspije. Najviše novca sakupljeno je u inostranstvu u Australiji i Americi, konkretno u Sidneju, Melburnu, Čikagu, Las Vegasu a posebno ističem moje Konjičane koji su raseljeni po svijetu, „ dodaje Ćećezeva.

Ona se zahvalila svim koji su joj pomogli.

Akcija prikupljanja pomoći zvanično traje do kraja ovog mjeseca a sav novac nije još uplaćen na račun. Ali i sama Milijana se pokazala kao veliki humanitarac.

„U Trebinju će uskoro biti humanitarno veče prikupljanja sredstava za mene i još jednu bolesnu djevojčicu, trebalo je da pola prikupljenog ide meni a drugi dio njoj za operacije, ali odričem se svog dijela jer meni više ne treba, „ veli Milijana.

Đeđezeva godinu dana tri puta sedmično ide na dijalizu u Klinički centar u Foči.

R. TASIĆ – visegradskevijesti.com

About admin

Check Also

Помозите у обнови конака Манастира Светог Николаја у Дражевини.

  Помозите у обнови конака Манастира Светог Николаја у Добрунској Ријеци код Вишеграда, у Дражевини. ЖИРО …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *