Home / Aktuelnosti / Republika Srpska / Mišo Todorović uspio u svojoj misiji, donirao bubreg rodici Milijani (VIDEO)

Mišo Todorović uspio u svojoj misiji, donirao bubreg rodici Milijani (VIDEO)

U poslijepodnevnim satima juče, prema izvještajima koordinatora OTVORENE MREŽE s terena iz Grenobla, u bolnici „Michallon“, uspješno je završena transplantacija bubrega različitih krvnih grupa gdje je Mišo Todorović (48) iz Višegrada donirao bubreg svoj rodici Milijani Ćećez (49) u okviru Programa transplantacija OTVORENE MREŽE, a kojeg ista realizuje tamo uz tim najboljih francuskih ljekara.

 
I Mišini i Milijanini medicinski parametri su sjajni i oboje se osjećaju jako dobro. Milijanin kreatinin imao je još juče već vrijednost 145 (što je već približno normalnom kreatininu i sjajan rezultat za prvi dan, da vas napomenemo da kod dijaliznih pacijenata vrijednsti kreatinina, a koji je jedan od najvažnijih parametara rad bubrega, doseže vrijednosti i preko 1000).

Mišo i Milijana jako su sretni da je sve prošlo tako dobro, a prve dojmove imate priliku vidjeti u videima i foto priči koji slijede.

Podsjetićemo vas da se radi o prvim rođacima koji su čitav život snažno povezani i učinili bi sve jedno za drugog. Tako je Mišo u proteklih nekoliko mjeseci propustio i dobor plaćeni posao u Rusiji kako bi mogao obaviti sve pripremne radnje za transplantaciju, a najvažnija misija mu je bila da Milijanu vrati 10-godišnjoj kćerki Milici koju je jako dugo čekala u životu.

Almir Čehajić Batko

About admin

Check Also

Стручна помоћ грађанима за регистрацију непокретности у ФБиХ

Одлуком Владе Републике Српске 24. априла ове године потписан је Протокол о сарадњи између Министарства …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *