Home / DA SE NE ZABORAVI I NE PONOVI / Ranjen, mučen i maltretiran u Logoru Čelebići

Ranjen, mučen i maltretiran u Logoru Čelebići

U napadu Muslimansko- Hrvatskih snaga na selo Bradinu, 25.5.1992.godine, ranjen je Kuljanin Radovan (1969. godište). Sa teškom prostrelnom ranom stomaka  prošao je pakao logora Čelebići.

Takvog ranjenog ga zarobljavaju i odvode u Logor . Tu se dešavaju strašna premlaćivanja, mučenja, glad a rana i dalje krvari . U zloglasnu “Devetku” dolazi bez svijesti zbog gubitka krvi od ranjavanja I premlaćivanja. Tako ranjen, bez liječenja i bez ikakve ljekarske pomoći, ostaje tu skoro godinu dana. Rana od metka  nije bila jedina povreda: Radovanu su izbijena 2 zuba, imao je povrede glave sa 2 posjekotine, povredu oka i jos mnoge druge.

 

Rana mu se gnoji, niko mu pomoć nije pružao. Prošao je Radovan sve objekte gdje su zatvarani Srbi : Osnovna  škola na Vardi u Konjicu, Logor Čelebići (Devetka,Šestica), Musala –Konjic  I svjedok je zvjerskog mučenja Srba u svakom od tih mjesta. Te se strahote ne mogu opisati .Radovan je razmjenjen na Sarajevskom aerodromu 1993.god.

Nakon razmjene prebacuje se  u Bolnicu Žica gdje je operisan. 1994 godine liječen je na VMA u  Beogradu. Bio je pripadnik Vojske Republike Srpske do završetka rata.

About admin

Check Also

Пологош: Силајџић знао за злочине у логорима у Коњицу

Предсједник Удружења Коњичана Републике Српске Зоран Пологош изјавио је да је Харис Силајџић обилазио логоре …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *