Home / DA SE NE ZABORAVI I NE PONOVI / Ranjen, mučen i maltretiran u Logoru Čelebići

Ranjen, mučen i maltretiran u Logoru Čelebići

U napadu Muslimansko- Hrvatskih snaga na selo Bradinu, 25.5.1992.godine, ranjen je Kuljanin Radovan (1969. godište). Sa teškom prostrelnom ranom stomaka  prošao je pakao logora Čelebići.

Takvog ranjenog ga zarobljavaju i odvode u Logor . Tu se dešavaju strašna premlaćivanja, mučenja, glad a rana i dalje krvari . U zloglasnu “Devetku” dolazi bez svijesti zbog gubitka krvi od ranjavanja I premlaćivanja. Tako ranjen, bez liječenja i bez ikakve ljekarske pomoći, ostaje tu skoro godinu dana. Rana od metka  nije bila jedina povreda: Radovanu su izbijena 2 zuba, imao je povrede glave sa 2 posjekotine, povredu oka i jos mnoge druge.

 

Rana mu se gnoji, niko mu pomoć nije pružao. Prošao je Radovan sve objekte gdje su zatvarani Srbi : Osnovna  škola na Vardi u Konjicu, Logor Čelebići (Devetka,Šestica), Musala –Konjic  I svjedok je zvjerskog mučenja Srba u svakom od tih mjesta. Te se strahote ne mogu opisati .Radovan je razmjenjen na Sarajevskom aerodromu 1993.god.

Nakon razmjene prebacuje se  u Bolnicu Žica gdje je operisan. 1994 godine liječen je na VMA u  Beogradu. Bio je pripadnik Vojske Republike Srpske do završetka rata.

About admin

Check Also

Оптужница због злочина над Србима

Суд БиХ потврдио је оптужницу која Омера Борића терети за злочин против човјечности почињен над …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *