Home / Aktuelnosti / BiH / Uhapšen bosanski Hrvat osumnjičen za ubistvo trojice Srba

Uhapšen bosanski Hrvat osumnjičen za ubistvo trojice Srba

Kako „Novosti“ saznaju, uhapšen je Zdenko R. Grbavac (51), osumnjičen da je, na početku rata u BiH, u Bradini, kod Konjica krajem maja 1992. godine, ubio srpske civile, braću Slobodana i Velemira Živaka, i Vasu Vujičića

Kako „Novosti“ saznaju, u ponedeljak je uhapšen Zdenko R. Grbavac (51), osumnjičen da je, na početku rata u BiH, u Bradini, kod Konjica krajem maja 1992.  godine, ubio srpske civile, braću Slobodana i Velemira Živaka, i Vasu Vujičića.

Hapšenje se dogodilo na granici Bosne i Hrvatske. Za Grbavcem je bilaraspisana međunarodna poternica. U zločinu, koji mu se stavlja na teret, učestvovao je, prema izjavama svedoka, i izvesni Željko Mlikota.

Grbavac je osumnjičen da je ovu trojicu Srba, jednostavno, izveo iz stroja zarobljenih i usmrtio ih. Tokom rata u BiH, dogurao je do čina Hrvatskog veća odbrane.

Na BiH ratište, stigao je sa hrvatskog bojnog polja, što ga je preporučilo za mračne zadatke, ali i napredovanje zahvaljujući tome.

Prva supruga mu je bila Muslimanka, a druga je kćerka lidera jedne poznate hrvatske strane u BiH.

Novosti

About admin

Check Also

СЈЕЋАЊЕ НА ЗЛОЧИН …

Петорица припадника интервентног вода Специјалне полиције или боље рећи ескадрона смрти, при Станици јавне безбједности …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *