Home / Актуелности / Србија / Moja „slatka“ priča – Dragana Golubović, 22

Moja „slatka“ priča – Dragana Golubović, 22

Pozdrav, ja sam Dragana i imam 22 godine. U slatkom svetu sam 18 meseci. Imam dijabetes tip 1 i na insulinu sam od samog starta.

Jednog jutra, probudila sam se sa mučninama i čestim povraćanjem. Nakon par sati kada sam otišla u bolnicu i kada su doktori uradili određene analize saopštili su mi da imam povišen šećer u krvi. Kao i svako dete, uplašena šta je to i kako ću dalje, plakala sam i pokušavala da shvatim šta mi pričaju doktori.

 

Vremenom sam svoje stanje prihvatila. Posle mnogo truda, promena insulina, kontrola, bolničkog lečenja, stanje se poboljšava. Zavolela ovo sa čim živim i trudim se da na to ne gledam kao na bolest, vec kao zdrav način života. Redovni obroci, terapija, merenje šećera, hipo i hiperglikemije postale su deo svakodnevice.

Sa roditeljima, koji su uz mene počeli da vode više računa i o svojoj ishrani, drugaricama koje su tu da probaju đakonije koje spremamo po mojim “pravilima“, život u slatkom svetu nije težak.

 

Pored toga što mi se desilo, ja sam student treće godine bankarstva i osiguranja, radim na jednoj benzinskoj pumpi, veoma aktivna tetka dva mališana i drugarica koja je uvek za skitnju. Uz dosta truda, pažnje, podrške i ljubavi najbližih, sve je moguće. Sada kad mi kažu da sam slatkiš samo se nasmejem.

mojdijabetes.rs

About admin

Check Also

Срби из ФБиХ да спријече отимање имовине – осигурана правна помоћ и информације (ВИДЕО)

  У Београду је представљен рад Канцеларије за правну помоћ Србима који полажу право на …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *