Home / Aktuelnosti / BiH / Ubili svoje, „spržili“ Bradinu!

Ubili svoje, „spržili“ Bradinu!

-Mučko ubistvo devetorice pripadnika tadašnje Armije BiH, među kojima je bilo i pet vojnih policajaca, u selu Repovci, koje se nalazi između Konjica i srpskog velikog sela Bradine, koje se dogodilo 12. juna 1992. godine, i dalje je jedna od najvećih tajni Izetbegovićevog ratnog režima, kaže advokat Dušan Tomić, koji zastupa Dervišu Delalić, čiji sin, jedinac, Jasmin Radaslić Delalić(19) tada poginuo.

Na pripadnike Armije BiH, tog dana, dok su se vozili u kombiju, vraćajući se sa zadatka, ispaljena zolja.Odmah je puštena priča da su to, tobože, učinili Srbi iz Bradine, što je bio samo izgovor da se bukvalno sprži to nekada veliko i bogato srpsko selo, ali ne samo to.

-Srbi iz Bradine su postradali kao niko, a, osim toga, muslimanskim vlastima svih rangova od Konjica do Sarajeva, nema sumnje, taj zločin je bio nužan, jer su neki od onih koji su bili o kombiju previše znali o kriminalu širokih razmera, merenim stotinama i milionima maraka-i stiče Tomić.

-Iz Konjica su, pored ostalog, mnogim kanalima odlazile velike količine municije, oružja i druge vojne opreme, što je značajno rasplamsavalo tek započeti rat.Ovi ljudi su smišljeno likvidirani, žrtvovani su bez pardona i za njih i njihove porodice, nema pravde, –  tvrdi on.

Porodicama nastradalih najteže je bilo, kako svedoči i Derviša Delalić, kada im je iz Tužilaštva BiH iz Sarajeva 18. marta 2013. godine stigao dopis koji je potpisao tužilac Goran Salihović da se postupak protiv četvorice Bošnjaka, koji su bili osumnjičeni obustavlja. Uzalud silni materijalni dokazi, izjave oko 100 svedoka kao i drugi tragovi koji vode do zločinaca…

Navedeno je da su istragu vodili i organi policije i vojske, raznih nivoa, tužilaštva, tajne policije od nekadašnjih DB i AID do OSE, kao i policacjci SIPE, razna tužilaštva, ali je odlučeno da se predmet „zatvori“.

-Konstataovano je nešto poput savršenog zločina, koji kriminalistička struka u svetu ne priznaje, samo da se ova opasna tema po deo političčkih bošnjačkih struktura zataška, – kaže Tomić i dodaje da je sve, baš sve, o ovom zločinu znao i Alija Izetbegović, a postoje njegovi najbliži saradnici koji, i sami, sve znaju, a i danas su na važnim državnim dužnostima.

„Mislim da će morati da progovore.Porodice su, svojevremeno, gajili nadu da će se stvar da reši kada je u vlasti bio Zlatko Lagumdžija, nekadašnji lider SDP BiH, ali ništa ne bi od toga. Sada se nadaju da će, posle hapšenja Mirhada Purkića, ratnog komandanta zloglasne muslimanske jedinice „Akrapi“ biti nade da se otkrije zločin u Repovcu, koju su „psi rata“ pokušali, ali nisu uspeli, da pripišu Srbima“, kaže Tomić.

(BN/V.Mitrić)

About admin

Check Also

СЈЕЋАЊЕ НА ЗЛОЧИН …

Петорица припадника интервентног вода Специјалне полиције или боље рећи ескадрона смрти, при Станици јавне безбједности …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *