Home / Православље / Требиње низом активности његује сјећање на владику Атанасија

Требиње низом активности његује сјећање на владику Атанасија

 

У Требињу ће вечерас, поводом три године од упокојења блаженопочившег епископа захумско-херцеговачког и приморског Атанасија, бити отворена изложба фотографија „Дете – парче неба на земљи“, аутора настојатеља манастира Дужи јеромонаха Теофила, навели су из Епархије.
 

Изложба ће бити отворена у Културном центру Требиње у 18.30 часова.

Најављено је да ће, овим поводом, бити одржана прва сесија „Светосавска и Световасилијевска Херцеговина“, на којој ће учествовати професори Момчило Голијанин, Љерка Јефтић, те Јово Марић и Сенка Дурутовић.

У Културном центру Требиње ће сутра ће бити промовисано друго издање књиге владике Атанасија под називом „Аскетика“ и одржана друга сесија „Огледало, загонетка и личност“.

Из Епархије захумско-херцеговачке и приморске најављено је да ће у недјељу више архијереја Српске православне цркве и других помјесних цркава служити божанствену литургију и парастос блаженоупокојеном владики Атанасију у Саборном храму Светог преображења Господњег у Требињу.

 

 

 

У Културном центру Требиње планирана је и трећа сесија „Живо предање у Цркви“ на којој ће говорити њихова високопреосвештенства митрополити крушевско-демирхисарски Јован и дабробосански Хризостом, као и Његово преосвештенство епископ будимљанско-никшићки Методије и игуман манастира Светих Архангела код Призрена архимандрит Михаило.

Аутор: РТРС

About admin

Check Also

Православци данас прослављају Светог Василија Острошког

  Српска православна црква данас прославља Светог Василија Острошког, чије се мошти као велика светиња …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *